Skip to main content

APK Keuring in Leiden

Verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK)

APK Leiden

Laat uw auto APK keuren in Leiden

Verloopt de APK van uw auto binnenkort? Dit is het juiste moment om een afspraak te maken voor de APK in Leiden. Onze gediplomeerde APK keurmeesters beoordelen de staat van uw auto volgens de regel en wetgeving. De APK keuring is verplicht wanneer u met uw voertuig de openbare weg betreedt.

De APK Keuring

Het is verplicht om iedere auto die ouder dan 3 jaar is jaarlijks te keuren in Europa. Tijdens de APK keuring in onze autogarage in Leiden wordt uw auto volledig nagelopen volgens de veiligheids- en milieueisen die vanuit Europa verplicht gesteld zijn. Hierbij kijken onze keurmeesters naar bijvoorbeeld de remmen, verlichting en autobanden.

Door het uitvoeren van de APK keuring in onze autogarage in Leiden kunnen eventuele (beginnende) mankementen tijdig opgespoord worden, dit kan later veel geld schelen. Wanneer de APK keuring afgerond is ontvang je hiervan een rapportage, hierin lees je terug of de auto goedgekeurd of afgekeurd is. Ook kan je hier eventuele reparatiepunten terugvinden die verholpen dienen te worden.

Top 4 afkeurpunten APK Leiden

 1. Te weinig bandenprofiel
 2. Verplichting niet in orde
 3. Beschadigde ruitenwissers
 4. Remproblemen
Maak een afspraak

TIP! Grote beurt

 • Verversen van olie
 • Vervangen van diverse filters
 • Afstempelen onderhoudsboekje
 • GRATIS APK
Maak een afspraak

Ervaringen met Autoservice Leiden

Zoals altijd weer goed geholpen met een set van vier nieuwe banden en APK voor een goede prijs.

Frank de JongeGoogle

Heel fijn bedrijf. Vorig jaar heb ik mijn banden hier laten vervangen. Ze kwamen in mijn ogen heel vakbekwaam over. Ik was op zoek naar een nieuwe garage, dus dit jaar APK en een kleine beurt laten doen.Voor zo ver ik kan beoordelen is dit een prima garage en een eerlijke prijs.

PuffxenGoogle

Na slechte ervaringen met een andere bandenbedrijf in Leiden ben ik bij Tyrestore Leiden terecht gekomen. Wat een verschil!! Deze mensen weten waar ze over praten en dat in combinatie met een top service!

Raymond de GrootGoogle

Goed bedrijf en goed geholpen! Ik heb nu mijn auto (BMW 1 serie) ruim 2 jaar in onderhoud en naar volle tevredenheid.

Bart KoekGoogle

Goeie service. Doen wat ze zeggen.

Robert CampbellGoogle

Grote beurt

 • Verversen van olie
 • Vervangen van diverse filters
 • Afstempelen onderhoudsboekje
 • GRATIS APK
Maak een afspraak

Uitlijnen

 • Veiliger op weg
 • Betere wegligging
 • Minder slijtage en brandstofverbruik
 • V.a. €50,00!
Maak een afspraak

Airco service

 • Voorkom defecten
 • Schoon en hygiënisch
 • Verzekerd van optimale werking
 • V.a. €50,00!
Maak een afspraak

Bekijk ook eens onze aankoopkeuring

Uitlezen auto

Bij een aankoopkeuring wordt de auto uitgelezen met de meest recente apparatuur en wordt er grondig gecontroleerd op de belangrijkste punten. Nadat de aankoopkeuring uitgevoerd is, ontvangt u een uitleesrapport en hierbij een reparatieadvies zodat u weer waar u aan toe bent alvorens u tot koop van de auto over gaat.

Hoe lang duurt een aankoopkeuring?

Een aankoopkeuring duurt gemiddeld 1 uur. Het uit laten voeren van een aankoopkeuring Leiden is voornamelijk handig wanneer u een auto koopt bij een particulier via bijvoorbeeld marktplaats. Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring komt u niet voor verassingen te staan.

Wat is een aankoopkeuring?

Bij het kopen van een tweedehands auto komt u al snel voor onaangename verassingen te staan. Het laten uitvoeren van een aankoopkeuring kan dit voorkomen.

Tijdens een aankoopkeuring wordt er gekeken naar de staat van de auto en krijgt u op basis van de keuring advies. Zo voorkomt u directe problemen na aankoop van een tweedehands auto.

Aankoopkeuring check’s

 • Rijkwaliteiten en wegligging checken
 • Remwerking en ABS-systeem checken
 • Banden en stuurinrichting checken
 • Verlichting checken
 • Startmotor, dynamo en accu checken
Aankoopkeuring Leiden

APK Leiden

Uw auto APK laten keuren in Leiden? Dit moet u weten!

De afkorting APK keuring kent bijna iedereen wel. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en heeft betrekking op de verplichte keuring van auto’s en andere voertuigen. Hoe gaat een APK keuring in zijn werk? Waar wordt tijdens dit soort keuringen op gelet? En wat zijn de voordelen van een APK keuring in Leiden laten uitvoeren door een goede automonteur? En waarom is het belangrijk om altijd te kiezen voor een erkende autogarage als u een APK keuring in Leiden wil laten uitvoeren?

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij een APK keuring?

Laat u uw auto APK keuren, dan wordt er door de monteur standaard een checklist afgewerkt met daarin belangrijke aandachtspunten voor controle en onderhoud. In het algemeen is de belangrijkste eis die gesteld wordt, dat de auto deugdelijk is, veilig rijdt en geen basale mankementen mag hebben. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken over de motor goed loopt, er geen olie lekt en de remmen in orde zijn. Ook de spiegels worden onderzocht, evenals de staat van de ruiten, de deuren en de onderbodem van uw auto. Andere belangrijke punten van aandacht die de revue passeren tijdens een APK keuring in Leiden, zijn onder andere: de wielophanging, de totale carrosserie, de staat van de banden, de autogordels, de stuurinrichting en de uitlaat.

Automonteurs werken tijdens een APK deze checklist stap voor stap af en kunnen zo goed nagaan of uw voertuig veilig en deugdelijk is. Komt uw auto niet door de APK-keuring? Dan zal er flink gerepareerde en gedaan moeten worden. Overweeg in zo’n situatie, zeker als u in een auto rijdt die al jaren oud is en bijna niks meer waard is, om een ander voertuig aan te schaffen. Een tweedehands vergelijkbaar voertuig aanschaffen, kan namelijk voordeliger zijn dan noodzakelijke, maar helaas ook (vaak) dure reparaties uit te voeren.

De voordelen van een APK-keuring bij een betrouwbaar garagebedrijf

Uw APK keuring in Leiden laten uitvoeren door een erkende garage heeft tal van voordelen te bieden. In de eerste plaats bent u bij de keuze voor een erkende onderhoudsgarage verzekerd van een APK die volgens de gangbare normen en regels in de garagebranche wordt uitgevoerd. Dit betekent dat uw auto wordt geregistreerd en eventueel, na de APK, een extra check kan krijgen. Garages zijn verplicht om alle punten uit de APK-checklist bij langs te lopen en kunnen hier achteraf op gecontroleerd worden. Dit biedt de autorijder garantie op een volledige en professioneel uitgevoerde keuring.
Een tweede voordeel van het laten doen van een geregeld APK is dat u dit soort keuringen vaak voordelig kunt laten uitvoeren als u bij een vaste garage aangesloten bent als klant. In veel gevallen wordt er dan – los van eventuele benodigde reparaties – een klein bedrag aan kosten gerekend of, ook dat kan, is de APK helemaal gratis.

In de derde plaats is het fijne van een APK laten doen via een erkend garagebedrijf, dat er maatwerk voor uw voertuig geleverd wordt als u voor het onderhoud kiest voor een merkgarage of een merkdealer. U heeft dan de garantie dat bij reparaties de originele onderdelen worden vervangen en uw auto dus in een superieure staat blijft. Het is altijd beter als bij autoreparaties echte, authentieke onderdelen gebruikt worden om de auto te herstellen. De levensduur van de auto wordt zo aanzienlijk verlengd en, ook niet onbelangrijk: de afschrijvingskosten van uw auto worden zo geminimaliseerd.

Waarom is kiezen voor een erkende autogarage zo belangrijk?

We stipten het punt net al aan, maar gingen er nog niet uitgebreid op in. Namelijk op de vraag waarom u voor APK-keuringen echt bij een erkende garage moet aankloppen en dit niet door een ‘beunhaas’ moet laten doen. Erkende garages voeren de keuringen namelijk professioneel uit, volgens de wettelijke regels die hiervoor binnen de garagebranche opgesteld zijn. En dat betekent dat uw APK keuring een garantie biedt op een voertuig dat veilig en deugdelijk is. Ook wordt de keuring via een erkende garage altijd officieel geregistreerd, zodat u verzekeringstechnisch ingedekt bent als u, om een voorbeeld te noemen, betrokken raakt bij een auto-ongeluk.

Neem contact op met een garage bij jou in de buurt

Waar wacht u nog op? Kies ook voor het degelijke onderhoud van een erkende garage bij u in de buurt. U kunt altijd bellen, maar natuurlijk ook een keer een gesprek aanvragen om te kijken welke mogelijkheden er qua onderhoud zijn. Veel succes en ook veel rijplezier toegewenst!

Maak een afspraak